навигация
навигация
навигация
навигация
навигация
ПРОДУКТИ » СЕМЕНА » Фенел » 
 
Познавали са го още древните египтяни, китайци, индуси, римляни и араби.
Те смятали, че то усилва зрението.
В Средна Европа го употребяват и като подправка, и като зеленчук (подобно на целината в нашата кухня, която впрочем е близък роднина на резенето). Италианските и испанските кулинари го ценят високо и използват и надземните му части, и коренището (гулията). Резенето има приятен аромат, подобен на анасоновия и е сладникаво на вкус, напомня копъра. От него се приготвят салати, сосове, майонези, плънки за риба и месо.Резене се слага в таратор, в салата от червено цвекло, в някои печива, в бульона при варене на риба, раци или картофи. Много добре върви на сандвичи от черен хляб. Подправката се слага накрая. Комбинира се с копър, чесън, лук, магданоз.
© BONERO Ltd. Всички права запазени Produced by Lighthouse Ltd.