Начало / Машини / Бонеро стана официален представител на Grimme за българския пазар

Бонеро стана официален представител на Grimme за българския пазар

Публикувано на 16 ноември 2020 в Машини

Фирма Бонеро ЕООД стана официален представител на немската фирма за производство на машини, свързани със саденето, отглеждането и прибирането на картофи GRIMME. Базираната в германския град Даме компания, е основана през 1861 г. първо като ковачница от прадядото на настоящия собственик Франц Гриме. Първите машини за картофопроизводство, Grimme изнасят в Холандия, където и към днешни дни е един от основните им пазари. 1966 г. Grimme прави голяма стъпка в машиностроенето: с първия хидравлично задвижван комбайн за картофи, те успяват да поемат лидерството на пазара в Германия само за една година. През 1969 г. Франц Гриме старши разработва първия самоходен комбайн за картофи в света. По-късно през 1999 г. Grimme представят собствена технология за засаждане, обработка, сортиране и съхранение на картофи.

Днес GRIMME се управлява от четвърто и пето поколение машиностроители – Франц и Кристине Гриме и техните синове Кристоф и Филип.

Чрез своите дистрибутори и 26 клона в целия свят, технологиите на GRIMME са на пазара в над 120 държави. GRIMME произвежда модерни машини за производството на картофи, цвекло и други зеленчуци в Даме и близкия промишлен район Рийсте.

През 2003 г. е Grimme придобива и основаната през 1936 г. датска компания ASA-LIFT, която разработва и произвежда машини за зеленчуци по поръчка на клиента и е сред водещите доставчици в сегмента. Към момента GRIMME Group има 2700 служители, като 1800 от тях работят в Даме и Рийсте.

Официалният представител на Grimme за България – Бонеро, през годините се е утвърдил не само като вносител и доставчик на високо качествени продукти, но и като екип от специалисти, способен да окаже необходимото техническо съдействие на своите клиенти. Предлагайки на пазара своите продукти, Бонеро на първо място предлага ноу-хау и технология.

Екипът на Бонеро вярва, че изграждането на качествен краен продукт е възможно единствено и само при оптимизация съобразена със специфичните условия и особености при всеки клиент.

Към момента българската компания е представител и вносител за България на фирмите: Tolsma-Grisnich – Холандия, Agrico – Холандия, Greefa- Холандия, Rijk Zwaan – Холандия, Urbinati – Италия; Sorma Group – Италия, Juta – Чехия и други.

Бонеро разполага с модерни складови бази в районите на гр. София и гр. Пловдив и осигурява гаранционен и след гаранционен сервиз за своите клиенти.

Имате нужда от помощ в отглеждането на нова земеделска култура?

БОНЕРО разполага с екип от специалисти, които ще ви помогнат от момента на избор на посадъчен материал, до крайния етап на пакетиране на вече готовия продукт за продан.